
Από την οικογένειά μας στη δική σας,
Ιστορία Ποτοποιίας Τέττερη
Στυλιανός Τέττερης (1846 - 1910): Ο πρώτος που απέσταξε το ούζο μας.
Ιωάννης Τέττερης (1910 - 1954): Ο ιδρυτλης της ποτοποιίας.
Ελευθέριος κ' Στυλιανός Τέττερης (1954 - 1995): Πρώτη απόσταξη λικέρ μαστίχας παγκοσμίως.
Αλέξανδρος κ' Ιωάννης Τέττερης (1995 - σήμερα): Συνέχεια της παράδοσης!

Μ ια οικογενειακή παράδοση που χάνεται στα μέσα του προ-περασμένου αιώνα καταφέρνει να εξελίσσεται και να διατηρεί ταυτόχρονα τα αρώματα και το χαρακτήρα εκείνης της εποχής. Από το 1846 μέχρι και σήμερα, η Ποτοποιία Τέττερη παράγει, εμφιαλώνει και διανέμει ποικίλα αποστάγματα που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Στόχος και αποστολή μας είναι να μοιραστούμε τις γνήσιες και αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας με όλο τον κόσμο.
Το 1846, πρώτος απέσταξε ο Στυλιανός Τέττερης το ούζο ΤΕΤΤΕΡΗ ως προϊόν, στην αρχή, για οικιακή χρήση. Έχοντας, όμως μεράκι και αγάπη για το απόσταγμα αυτό του γλυκάνισου, κατάφερε να το κάνει γνωστό σε όλη την εκεί περιοχή και να ασχολείται σιγά – σιγά επαγγελματικά με αυτό.
Το 1910, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Χίου, ο Ιωάννης Τέττερης (2η γενιά) μαθαίνοντας τα μυστικά της απόσταξης από τον πατέρα του, ιδρύει την πρώτη του ποτοποιία με επίσημη άδεια του Ελληνικού κράτους. Από τότε συνεχίζεται ασταμάτητα η παραγωγή του ούζου, καταφέρνοντας να παρασκευάζει ένα από τα καλύτερα αποστάγματα γλυκάνισου.
Ακολουθεί η τρίτη γενιά της οικογενείας με τον Ελευθέριο Τέττερη (αριστούχο πτυχιούχο Οινολογίας στη Dijon της Γαλλίας το 1954) με τον αδερφό του Στυλιανό Τέττερη να εμφιαλώνουν πρώτοι το ούζο στη Χίο, ενώ παράλληλα είναι και οι πρώτοι που παρήγαγαν γεύσεις παραδοσιακών λικέρ όπως η Μαστίχα, το Μανταρίνι, το Περγαμόντο και το Τριαντάφυλλο.
Από τότε μέχρι και σήμερα η ιστορία της ποτοποιίας συνεχίζεται με την πέμπτη γενιά να εξακολουθεί να παράγει τα αποστάγματα με αγάπη και μεράκι όπως διδάχθηκε από τους παππούδες της, και αυτοί με την σειρά τους από τους δικούς τους.
Η πατροπαράδοτη απόσταξη σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση και τη σύγχρονη τεχνολογία στην εμφιάλωση, συσκευασία και ποιοτικό έλεγχο, δίνουν στα προϊόντα ΤΕΤΤΕΡΗ το μοναδικό χαρακτήρα των αυθεντικών ελληνικών ποτών.